Aktiviteter nära La Manga Club

La MangaClub, Medelhavet och Mar Menor.
En 4,2 mil lång strand omger det rena och kristallklara vattnet i Mar Menor. Landskapet varierar – laguner, sandstränder och klippor gör varje besök till en unik upplevelse. Det maximala djupet är sju meter och är varmt nog att bada året runt. Barer och lekplatser på och vid stränderna är öppna hela sommaren och alla är välkomna.Havet är härligt för dig som gillar vattensporter som segling, vindsurfing, kite surfing och vattenskidor. Spanjoren Raul är en mycket duktig seglare och surfare som kan ge  goda råd och instruktioner för såväl kunniga som nybörjare. Dykning arrangeras i det närliggande marina reservatet och är sannolikt en av de bästa dykningsplatserna i Spanien. För naturälskare finns Calblanque naturpark med vacker natur, berg och många stränder. Calblanque’s sanddyner har ett brett utbud av växter, djur och fåglar. En riktig höjdare för ornitologer och naturentusiaster.

Sport i närområdet.
Tennis, vattensport, ridning och golf på mindre än 15 min. promenadavstånd. Utmärkta fiskevatten i hela området.

Äta i närområdet.
Den restaurang som enligt många är den bästa heter Via Romana och ligger i den lilla staden Los Belones cirka 10 minuters bilfärd från La Manga Club. Restaurangen drivs av krögaren Ian Rayner och hans medhjälpare Pepe. Denna populära mötesplats ger en smak av Italien med många lokala specialiteter i en livlig spansk atmosfär. (Telefon: 00 34 968 13 73 73)

Utflykter.
Ta tåget från Los Nietos till Cartagena -  en resa på bara 30 minuter. Njut av dagen och se allt som staden har att erbjuda av gammalt och nytt. Hamnen med sin U-båt, mysiga små restauranger, kultur, gott om parkeringsplatser m.m. Man kan även ta detta tåg till La Union som har marknad varje tisdag. Där finns även en mycket trevlig saluhall.

Tag med picknick i ryggsäck, vandra upp till kanonerna, c:a en timmes promenad (Vägbeskrivning finner ni i huset). Ha gärna en stav i handen. Väl uppe om det är en solig dag kan man njuta av en sagolik utsikt över havet till Cartagena.

Cabo de Palos är en liten fiskeby som bjuder på hav, bad, dykning, trevliga restauranger och en stor marknad varje söndag. Promenera upp till fyren där man ser över havet bort till La Manga. Romantik i sin ädlaste form.